Make your own free website on Tripod.com

Kirjasto

Voron Romanssi
Lainauspöytä | Early One Morning | Loitsut | Liemikirjat | Yrtti -ja kasvitieto | Ennustus | Muodonmuutokset | Numerologiaa ja riimuja | Taikuuden historia | Huispaus | Pimeuden voimilta suojautuminen | Taikaolennot | Jästitieto/Astrologia | Tarinat, myytit ja muut | Säännöt ja kirjan julkaisu

Voron romanssi

Oli tavallinen päivä tylypahkassa. Oppilaita kuljeskeli käytävillä, kaikilla oli omat kiireensä.
Kun Voro kiersi kirjaston, siellä oli tavallista hiljaisempaa. Kun kello löi kaksitoista, Voro lähti nilkuttamaan kohti suurtasalia, jossa oli meneillään lounas. Salin ovet olivat auki ja sisällä valtava puheen sorina. Pöydissä supistiin ja Voro asettui tavalliselle paikalleen suurten tammi-ovien vierelle ja kiersi katseellaan paikkaa. Hänen katseensa pysähtyi opettajainpöydän kohdalle. Rehtorin paikalla istui Dumbledore, kuten aina. Muutkin professoritkin olivat paikalla, mutta yrttitiedon opettaja, Matami Verson paikalla istui kuitenkin joku muu kuin Matami. Naisella oli hieman nuhjuinen, oliivinvihreä takki, (se oli selvästikin mullassa), mutta hänen hiuksensa olivat siististi nutturalla. Voro hymähti itsekseen ja yritti suoristaa selkäänsä. Se ei kuitenkaan kunnolla onnisunut, sillä hänen selkänsä ei millään taipunut ihan suoraan. Hän heilautti silmiensä edessä roikkuvat hiushaituvat kaljunsa päälle ja pudisti olkapäiltään pölyhaituvat. Silloin hänen jaloissaan tuntui jotain pehmeää, Norriska oli tullut istumaan aivan hänen jalkojensa viereen. Voron katse oli koko ajan kiinnityneenä opettajainpöytään. Äkkiä uuden sijais-opettajan katse asettui katsomaan Voroa. Vahtimestari punastui ja kääntyi katsomaan jalkoihinsa. Häntä hymyilytti. Heidän katseensa kohtasivat muutaman kerran ja joka kerta Vorosta tuntui samalta.
   Kun Voro oli vielä iltakierroksellaan, hän päätti käydä tarkistamassa vielä tähtitornin. Argus linkkasi portaat rauhallisesti ylös, ja ajetteli päivän tapahtumia. Kun hän avasi oven, hän säikähti: Uusi opettaja oli myös tähtitornissa. "Ai, anteeksi, minä vain olin täällä tutkimassa tähtiä, jotta tiedän, milloin Pensasvarpaan marjat kannattaisi kerätä..." Sijainen sanoi heti. Voro ryhdistäytyi ja sanoi: "Aa, ei se mitään.. Anteeksi, en olekkaa vielä esitelly itseäni.." Voro yritti änkyttää. "Nii, Argus Voro, Tyltpahkan vahtimestari.." "Ai, Albus on kyllä kertonut teistä." opettaja kertoi hymyillen. "Minä olen Verson sijainen, professori Linilla Varpu. Hauska tavata!"
Linilla ojensi kätensä. Voro ojensi oman ryppyisen kämmenensä. Hänkin hymyili epävarmana, mutta selvästi ihastuneena. Hän vietti pienen juttutuokion professorin kanssa, siihen saakka kun  Linillan oli aika lähteä huoneeseensa. Kun sijainen oli poistunut, Voro katseli vielä hetken kirkasta tähti taivasta ja hymyili itsekseen. Hän lähti hetken kuluttua myhäillen pois tornista. Matkalla huoneeseensa hän käski vielä ihmeen hyvän tuulisena, pari oppilasta, jotka olivat käytävällä kuljeksimassa, tupiinsa. Hän ei koskaan yleensä ollut niin hyvä tuulinen.
   Seuraavaa aamua hän odotti innolla. Aamiaisella hän katseli opettajainpöytään ja hymyili professori Varvulle. Muinakin aamuina ja lounailla sama 'silmäpeli' jatkui. Mutta kun Voro taas eräänä aamuna tuli hyvän tuulisena aamiaiselle, Verson paikalla oli itse Matami Verso.
Hymy hyytyi Voron kasvoilta ja hän näytti pettyneeltä.
  Seuraavana aamuna hän oli entistäkin kärttyisempi. Mutta kun hän ajatteli asiaa uudestaan ja uudestaan hänestä alkoi tuntua, ettei hänen ja professori Varvun suhteeta olisi tullut mitään.
Parin päivän kuluttua Argus sai kuitenkin kirjeen Linillalta. Se nosti Arguksen mielialaa hieman. Voro kuitenkin ryhdistäytyi, kirjoitti kirjeen takaisin ja päätti, ettei hänen elämäänsä kuitenkaan koskaan tulisi naista. Tylypahkan oppilaissa saisi olla jo ihan tarpeeksi paimennettavaa.
Tähäm päättyi Voron lyhyt romanssi, vaikka hän kuitenkin jatkoi kirjoitteluaan Linillalle........

Kirj. Fleur Versace

Kopiointi kielletty!!