Make your own free website on Tripod.com

Kirjasto

Taikaolentojen hoidon kirja
Lainauspöytä | Early One Morning | Loitsut | Liemikirjat | Yrtti -ja kasvitieto | Ennustus | Muodonmuutokset | Numerologiaa ja riimuja | Taikuuden historia | Huispaus | Pimeuden voimilta suojautuminen | Taikaolennot | Jästitieto/Astrologia | Tarinat, myytit ja muut | Säännöt ja kirjan julkaisu

Haisku

Haisku on Britanniasta. Se saa kerrallaan kuusi viiva kahdeksan pentua. Se on pörröinen, musta ja pitkäkuonoinen koloja kaivava otus ja pitää kaikesta mikä kiiltää. Maahisilla on usein haiskuja, jotka kaivautuvat syvälle maahan aarteita etsimään. Vaikka haisku on lempeä olento, se voi tuhota  omaisuutta, eikä sitä tulisi päästää sisään taloon. Haiskut elävät onkaloissa, jotka sijaitsevat jopa kahdenkymmenen jalan syvyydessä maan alla.

 

Hutsu
 
Hutsua erehdytään usein luulemaan keijuksi. Kuten keiju, hutsu on muodoltaan kuin pikkuinen ihminen, mutta se on tuuhean mustan karvan peitossa ja silla on kaksi paria käsiä ja jalkoja. Hutsun siivet ovat paksut, kaarevat ja kiiltävät. Hutsuja tavataan pohjoisessa Euroopassa ja Amerikassa, sillä se viihtyy kylmässä ilmastossa. Se saa kerrallaan 500 munaa ja hautoo ne. Munat kuoriutuvat kahden viiva kolmen viikon kuluttua. Hutsuilla on kaksinkertaiset rivistöt teräviä myrkkyhampaita. Sen puremaan tarvitaan vastalääkettä.


Hyrräpää

Hyrräpää on austraalialainen hyönteinen. Se on puolisen tuumaa pitkä ja sähäkän safiirin sininen. Se liikkuu niin nopeasti että jästit huomaavat sen hyvin harvoin, ja velhotkin yleensä vasta kun se on ehtinyt pistää. Hyrräpään siivet ovat kiinni päänlaessa ja ne pyörivät kovaa vauhtia niin että otus lentää kieppuen. Ruumiin alapäässä on pitkä piikki. Hyrräpään pistos aiheuttaa huimausta ja sen jälkeen leijumista. Liian monta pistosta voi saada uhrin häälymään holtittomasti päiväkausia, ja vakava allerginen reaktio voi johtaa pysyvään leijuntaan. Kuivattuja hyrräpään piikkejä käytetään useissa liemissä ja niiden uskotaan olevan suosittujen makeisten, viuhpiiporeiden, ainesosa.

 

Aarnikotka

Aarnikotka on peräisin Kreikasta.
Sillä on jättiläiskotkan eturaajat ja pää, mutta leijonan ruumis ja takajalat.
Samoin kuin sfinksit, aarnikotkat toimivat usein velhojen aarteenvartijoina.
Aarnikotkat ovat kiivasluontoisia, mutta muutaman asiansa osaavan velhon tiedetään ystävystyneen sellaisen kanssa.
Aarnikotkat syövät raakaa lihaa.

 

Feeniks

Feeniks on komea, joutsenen kokoinen tulenpunainen lintu, jolla on kullanvärinen pitkä pyrstö, nokka ja kynnet.
Se pesii vuorten huipuilla, ja sitä tavataan Egyptissä, Intiassa ja Kiinassa.
Feeniks elää äärettömän vanhaksi, sillä se kytkeytyy uusiutumaan, leimahtamaan liekkeihin,
kun sen ruumis alkaa haurastua, ja nousemaan tuhkasta jälleen poikasena. Feeniks on lempeä olento,
joka ei tietävästi milloinkaan ole tappanut ja syö ainoastaan yrttejä.
Feeniksillä on hyvin monia salaperäisiä ominaisuuksia. Ne pystyvät katoamaan tahdonvoimalla, sen laulussa on taikaa:
se antaa lisää voimia puhdassydämisille ja kylvää pelkoa sydämiltään epäpuhtaisiin.
Feeniksin kyyneleillä on vahvoja parantavia voimia. Nämä feeniksit ovat hyvin, hyvin mielenkiintoisia otuksia.

 

 Gäätä

Gäätä on alunperin jalostettu Britanniassa,mutta sitä on viety ympäri maailmaa. Tällä pienellä kissamaisella olennolla on täplikäs, läkikäs tai laikukas turkki, valtaisat korvat ja leijonamainen häntä.
Otus on älykäs, itsenäinen ja ajoittain pahansisuinen, mutta jos se kiintyy tiettyyn noitaan tai velhoon, siitä saa erinomaisen lemmikin. Gäätällä on hämmästyttävä kyky vainuta vastenmieliset tai epäilyttävät tyypit ja sen voi luottaa opastavan eksyneen omistajansa turvallisesti kotiin. Gäädän pesueessa voi olla kahdeksan pentua ja se voi risteytyä kissan kanssa. Omistamiseen tarvitaan lupa, koska gäätä on sen verran ihmeellisen näköinen,
että se voi kiinnittää jästien huomion.

 

Akromantella

Akromantella on kauhea, kahdeksansilmäinen jättihämähäkki, joka osaa ihmiskieltä. Se on syntyisin Borneosta, missä se asustaa sankassa viidakossa. Sen tunnusomaisiin piirteisiin kuuluvat mm. ruumista peittävä musta karva, raajojen pituus joka voi olla 15 jalkaa, pihdut jotka napsuttelavat kuuluvasti, kun akromantella kiihtyy tai suuttuu, ja myrkyllinen erite. Akromantella on lihansyöjä, joka on mieltynyt kookkaisiin saaliisiin. Se kutoo kupolinmuotoisen verkkonsa maahan. Naaras on koirasta isompi ja voi munia kerrallaan jopa sata munaa. Pehmeät valkoiset munat ovat rantapallon kokoisia. Poikaset kuoriutuvat kuudesta kahdeksaan viikon kuluttua. Taikaolentojen sääntö-ja valvontaosasto on määrännyt akromantellan munat A-luokan kauppakieltoon, mikä tarkoittaa että niiden tuonti ja myynti ovat rangaistavia tekoja.

 

Tässä sinulle jotain tietoa taikaolennoista.

 

Tehnyt: Sabriel Wreevy

 

© Copyright

 

Kopiointi kielletty

Kopiointi kielletty!!