Make your own free website on Tripod.com

Kirjasto

Maahiskapinat
Lainauspöytä | Early One Morning | Loitsut | Liemikirjat | Yrtti -ja kasvitieto | Ennustus | Muodonmuutokset | Numerologiaa ja riimuja | Taikuuden historia | Huispaus | Pimeuden voimilta suojautuminen | Taikaolennot | Jästitieto/Astrologia | Tarinat, myytit ja muut | Säännöt ja kirjan julkaisu

Taikuuden historia - Maahiskapinat


Maahiset ovat perinteisesti tehneet töitä kaivoksissa. Moniin vuosisatoihin he eivät tunkeutuneet velhojen töihin, ja velhot jättivät vuoret maahisille. Pienet maahispopulaatiot asuivat vuoristoissa ja elättivät itsensä käymällä velhojen kanssa kauppaa louhimistaan ja osin myös jalostamistaan malmeista ja mineraaleista.

Maahiskapinan syyt

-Maahisten lisääntyvyys

-Pienet elintilat (johtuen ensimmäisestä syystä)

-Huono elintaso

Maahiset vaativat

-Velhojen siirtämistä pois vuoristojen läheisyydestä

Tätä Taikaministeriö ei tietenkään voinut hyväksyä, joten järjestettiin kokous maahisten ja velhojen kesken. Velhojen päämäärä kokouksessa oli saada maahiset rajoittamaan syntyvyyttä ja luopumaan hankkeestaan ajaa velhot kauemmas vuorista. Hätätapauksessa he olisivat olleet valmiita myöntämään maahisille hiukan ikiomaa maata vuoristojen ympäriltä. Maahiset eivät kuitenkaan antaneet piiruakaan periksi missään asiassa, jolloin myös velhot kieltäytyivät keskustelemasta maahisten kanssa. Muutaman päivän päästä maahiset hyökkäsivät läheisimpään velhokylään.

Muutaman päivän kuluttua kokouksen loppumisesta vuoden 1132 syksyllä joukko maahisia hyökkäsi erääseen velhokylään. He olivat aseistautuneita, mutta kukaan velho ei loukkaantunut. Taioilla kyläläiset saivat itsekseen ajettua maahiset tiehensä. He lähettivät heti muutaman pöllön viemään viestiä tapahtuneesta Taikaministeriöön. Ministeriön velhot ottivat yhteyttä maahisten päämieheen, mutta maahiset vastasivat rynnäköllä toiseen kylään.

Ministeriö kokosi iskuryhmän, joka lähti tekemään loitsumuuria maahisten ja velhojen välille. Projekti keskeytyi monia kertoja , kun maahiset saivat yllätetyksi velhot ja ajettua nämä hetkeksi kauemmas.

Yhdessä tällaisessa rynnäkössä vuonna 1134 kuoli yksi velho ja muutama loukkaantui pahasti. Mutta näiden hengestä maahiset saivat maksaa kalliisti: heidän silloinen johtajansa Maha Klenkka ja tämän avustaja Yrmy Mutanen kuolivat kolmen muun maahisen keskelle vihaisten velhojen loitsuihin.

Maahiset tekivät koko ajan iskuja velhokyliin. Näissä rynnäköissä kukaan ei kuitenkaan kuollut, sillä velhoja oli varoitettu ja nämä olivat valmistautuneet.

Syksyyn 1137 mennessä kaikki maahisten asuttamat vuoret oli saarrettu maahisen kestävin loitsuin. Mutta vielä seuraavan vuoden keväällä maahiset pääsivät paikoin hyökkäilemään velhojen kimppuun. Nälkä ja toivottomat iskuyritykset olivat ajaneet maahiset sisäisiin ristiriitoihin. Alkukesästä moni maahisten hyökkäys päätyi siihen, kun he alkoivat riidellä keskenään ja jopa pahoinpidellä toisiaan. Vastarinta loppui kesällä 1138, kun maahisten senhetkinen pääjohtaja Roju Suoraselkä saatiin kiinni.

Maahiskapinan loppu tehtiin

-Roju Suoraselän sellissä

Velhot vaativat

-Maahisilta puolen vuoden reippas työ

-Malmit ja mineraalit ilmaiseksi

-Hyökkäämättömyys sopimus velhoja kohtaan

-Koskemattomuus jästeille

Maahiset saivat

-Käyttää velhorahoja

Tämä myönnytys annettiin maahisille siksi, että kun ne saisivat ostaa rahalla mitä halusivat, niiden elintaso nousisi ja syntyvyys laskisi. Tämän velhot toivoivat estävän uuden laajentumisyrityksen.

Velhot purkivat loitsumuurin maahisten vuoriston ympäriltä, mutta muutamaan vuoteen maahiset eivät uskaltautuneet kauas vuoristostaan – he näet pelkäsivät velhojen kostoa. Velhot olivatkin hyvin vihamielisiä maahisia kohtaan, mutta koska maahisen murhasta sai taas vankeustuomion Azkabaniin, ei uusia kuolemantapauksia enää esiintynyt.

Maahisten ja velhojen väliset riidat on nykyään unohdettu. Tähän vaikutti syvästi maahisten saamat työpaikat velhopankki Irvetassa. Taikaministeriö antoi maahisille työpaikat vuoden 1202 kesällä. Tällainen järjestely oli kaikkia osapuolia hyödyttävä: velhot pääsivät pois Irvetan ahdistavista tunneleista ja maahiset pystyivät hiukan laajentamaan elinpiiriään.

Tehnyt: Sabriel Wreevy

© Copyright

Tekstin kopioiminen on kiellettyä tekijänoikeus lain nojalla

Kopiointi kielletty!!