Make your own free website on Tripod.com

Kirjasto

Harry James Potter
Lainauspöytä | Early One Morning | Loitsut | Liemikirjat | Yrtti -ja kasvitieto | Ennustus | Muodonmuutokset | Numerologiaa ja riimuja | Taikuuden historia | Huispaus | Pimeuden voimilta suojautuminen | Taikaolennot | Jästitieto/Astrologia | Tarinat, myytit ja muut | Säännöt ja kirjan julkaisu

Tehnyt: YuGi Motau Luihuinen

Harry James Potter

Harrylla on mustat, epäsiistit hiukset. Hän käyttää pyöreitä silmälaseja, ja hänen silmänsä ovat kirkkaanvihreät. Otsassa Harrylla on salamanmuotoinen arpi.
Harry Potter on vasta vauva, kun pelätty pimeän velho Lordi Voldemort tappaa hänen vanhempansa (Lily ja James Potter).

Lapsuutensa Harry joutuu viettämään tätinsä Petunia Dursleyn ja tämän perheen luona. Hän ei todellakaan ole tervetullut Dursleyille, mutta kukaan muukaan ei ole valmis huolehtimaan Harrysta, tai niin Harry ainakin luulee. Hän ei tiedä mitään siitä, että koko taikamaailma pitää häntä suurena sankarina. Hänen tätinsä ei koskaan kerro Harrylle tämän taikavoimista, eikä Harrylla ole aavistustakaan menneisyydestään. Hän luulee olevansa aivan tavallinen, orvoksi jäänyt poika. Harryn elämän suurin muutos sitten vanhempien kuoleman tulee eteen, kun hän on yksitoistavuotias. Harry saa kutsun Tylypahkaan, joka on noitien ja velhojen koulu. Harry ei ole osannut kuvitella edes villeimmissä unelmissaan olevansa velho ja vieläpä kuuluisa sellainen.

Harry viettää elämänsä onnellisinta aikaa Tylypahkassa. Hän saa muun muassa elämänsä ensimmäiset ystävät. Pikajunassa matkalla Tylypahkaan hän tapaa Ronald Weasleyn (lempinimeltää Ron). Ronilla on 6 sisarusta (5 veljeä ja 1 sisko). Myöhemmin ensimmäisenä kouluvuotenaan Harry ja Ron ystävystyvät myös Hermione Grangerin kanssa. Hermione on hyvä koulussa. Ja he kaikki kolme pääsevät Rohkelikkoon.

Ensimmäiset yksitoista elinvuottaan (lukuun ottamatta aikaa ennen vanhempien kuolemaa) Harry on hyljeksitty ja kaikin puolin huonosti kohdeltu lapsi. Hänellä ei ole elämässä paljoakaan mistä olla onnellinen. Harrya kiusataan kotona ja koulussa, eikä hänelle anneta missään arvoa. Ei siis ihme, että Tylypahkaan pääsy on Harrylle unelmien täyttymys – minkälainen elämä tahansa voittaisi hänen kokemuksensa siihen mennessä. Tylypahkassa Harry saa ystäviä, mutta myös vihamiehiä kuten Draco Malfoyn ja Severus Kalkaroksen.

Ron Weasleystä tulee Harryn ensimmäinen ystävä. Kouluvuosien karttuessa Harry tutustuu entistä paremmin myös koko Weasleyn perheeseen, josta tulee hänelle melkein kuin oma perhe. Koulussa Harry liittyy Rohkelikko-tuvan huispausjoukkueen etsijäksi. Huispaus onkin Harrylle usein henkireikä elämän stressatessa.

Kolmantena kouluvuotenaan Harry tutustuu myös kummisetäänsä Sirius Mustaan sekä uuteen opettajaan, Remus Lupiniin. Kummatkin ovat aikoinaan olleet Harryn vanhempien ystäviä ja ovat kokeneet elämässään kolauksen toisensa jälkeen. Miehet tarjoavat Harrylle kanavan oman menneisyyden tutkimiseen, ja varsinkin Siriuksesta tulee Harrylle merkittävä tuki ja turva. Valitettavasti Sirius kuolee Harryn viidentenä kouluvuotena taistelussa Voldemortin kuolonsyöjiä vastaan.

Vaikka Harryn elämä on vaikeaa, kouluvuodet Tylypahkassa ovat silti hänen elämänsä siihen mennessä antoisimmat. Romantiikkaakaan ei puutu: viidentenä kouluvuotenaan Harry saa ensimmäisen suudelmansa Cho Changin kanssa, johon hän oli ollut ihastunut jo pidemmän aikaa, mutta siihen se sitten jääkin. Seuraavana vuonna tapahtuu se, mitä kirjoissa on jo hiukan pohjustettukin: Harry alkaa seurustella Ronin sisaren Ginny Weasleyn (oikea nimi Ginevra) kanssa. Suhde näyttää olevan vakava Harrylle, ja hän päättää erota Ginnystä kuudennen kirjan lopussa suojellakseen tätä Voldemortilta. Harry on sitä mieltä, että hänen on kohdattava Voldemort lopulta yksin, eikä kukaan voi silloin auttaa häntä. Ron ja Hermione kuitenkin vaativat saada pysyä Harryn rinnalla, tuli vastaan sitten mitä tahansa.

(No toivottavasti kaikki nytten tietävät jotain Harry Potterista.. xD *virn*)

Enter content here

Enter content here

Enter supporting content here