Make your own free website on Tripod.com

Kirjasto

Taikaolennot
Lainauspöytä | Early One Morning | Loitsut | Liemikirjat | Yrtti -ja kasvitieto | Ennustus | Muodonmuutokset | Numerologiaa ja riimuja | Taikuuden historia | Huispaus | Pimeuden voimilta suojautuminen | Taikaolennot | Jästitieto/Astrologia | Tarinat, myytit ja muut | Säännöt ja kirjan julkaisu

  Taikaolennot
Fletkumato

Fletkumato elää kosteissa ojissa.Tämä paksu ruskea mato kasvaa kymmenentuumaiseksi ja liikkuu mitätömän vähän.Etupäätä ei erota takapäästä ja kummastakin valuu fletkua limaa,josta otus on saanut nimensä ja jota toisinaan käytetään liemien sakeuttajana.Fletkumato syö mieluiten salaatin lehtien,mutta sille kelpaa melkein mikä tahansa kasvi.

Härklöntti

Härklöntti on kotoisin Skandinaviasta mutta on levinnyt laajalle kautta pohjoisen Euroopan.Se muistuttaa lihaisaa punertavaa sientä,jossa on harvassa tankeits mustia jouhia.Nopeasti lisääntyvä härklöntti täyttää keskikokoisen puutarhan muutamassa päivässä.Se levittää juurten sijaan jänteikkäät lonkeronsa maahan etsiessään mieluisinta ravintoaan,kastematoja.Härklöntti on mennikäisten suosima herkku,mutta muuta näkyvää käyttöä sille ei tunneta.

Harmittomat/Kesytettävissä


Auguuri

Auguuri on kotoisin Brittanniasta ja Irlannista,mutta sitä tavataan myös muualla Pohjois-Euroopassa.Tämä laiha ja murheelisennäköinen lintu on vihertävänmusta ja tuo mieleen pienen aliravitun korppikotkan.Se on erittäin arka otus,joka pesii piikkipusikoissa,syö isoja hyönteisiä ja keijuja, lentää vain rankkasateessa ja muulloin piileskelee pisaranmuotoisessa pesässään.Auguurille tunnusomaisen sykkivän ääntelyn uskottiin aikaisemmin ennustavan kuolemaa.Velhot väistelivät auguurion pesiä, koska pelkäsivät että kuulevat sen sydäntä raastavan itkun.Uskottiin, että monikin velho oli saanut sydänkohtauksen kulkiessaan pensaan ohi ja kuullessaan näkymättömissä pysyttelevän auguurin vaikerruksen.Kärsivällinen tutkimus paljasti kuitenkin lopulta, että auguuri laulaa vain sateen lähestyessä.Sen jälkeen auguuri on tullut muotiin säänennustajana, vaikka useiden on vaikea kestää sen miltein alituista vaikerrusta talvisaikaan.Auguurin sulat eivät käy sulkakyniin, sillä ne hylkivät mustetta.

Yksisarviset

Yksisarvinen on kaunis otus jota tavataan kautta Euroopan pohjoisten metsien.Täysikasvuisena se on vitivalkoinen ja muuttuvat hopeisiksi ennnen kuin tulevat täysikasvuisiksi.Yksisarvisen sarvi,veri ja jouhet ovat vahvasti taikavoinaisia.Yleensä se välttelee ihmisiä,sallii noidan lähestyä itseäään mielummmin kuin velhon ja on niin vikkelä jaloistaan,että sitä on erittäin vaikea vangita.

VEDEN VÄKI

Veden väkeä on kaikkialla maailmassa,mutta ulkoisesti ne ovat miltei yhtämonennäköisiä kuin ihmisiä.Niiden tavat ja tottumukset ovat yhtä salaperäisiä kuin kentaurien,mutta vedevkieltä taitavat velhot ovat kertoneet että niiden erittäin hyvien järjestäytyneiden yhteisöjen koko vaihtelee elinympäristön mukaan ja osassa on taidokkaasti rakennnettuja asumuksia.Kuten kentaurit vedenväki on kieltäytynyt luokituksesta ¨henkilöksi¨ ja halunnut jäädä "otuksiksi."
Varhaiisin maininta vedenväestä kertoo seireeneistä (Kreikka) ja lämpimissä vesissä tavataan sellaisia kauniita vedenneitoja, joita jästit usein kuvaavat kirjoissaan ja tauluissaan.
Skotlannin selkit ja Irlannin merennit eivät ole yhtä kauniita (ovat rumia) mutta nekin rakastavat musiikkia kuten kaikki vesenväki.

FEENIX

Feenix on komea joutsenen kokoinen tulenpunainen lintu, jolla on kullanvärinen pitkä pyrstö, nokka ja kynnet.
Se pesii vuorten huipuille ja sitä tavataan Egyptissä, Intiassa ja Kiinassa.
Feenix elää äärettömän vanhaksi, sillä se kykenee uusiutumaan leimahtamalla liekkeihin, kun sen ruumis alkaa haurastua ja nousemaan tuhkasta jälleen poikasena.
Feenix on lempeä olento joka ei tietävästi milloinkaan ole tappanut ja syönyt ainoastaan yrttejä. Kuten Dirivaakku sekin kykenee katoamaan tahdonvoimalla.
Feenixin laulussa on taikaa. Se antaa lisää voimaa pyhdassydämmisille, ja kylvää pelkoa sydämmeltään epäpuhtaisiin.
Feenixin kyynelillä on vahvoja parantavia ominaisuuksia.

HEVOSKOTKA

Hevoskotka on kotoisin Euroopasta.
Nykyään sitä tavataan kautta maailman.
Sillä on jättiläiskotkan pää, ja jättiläishevosen ruumis. Sen voi kesyttää, mutta kesyttäjän on oltava alan asiantuntija. Kun hevoskotkaa lähestytään, sitä on katsottava silmiin. Hyväntahtoisuus osoitetaan kumartamalla. Jos hevoskotka vastaa kumarrukseen sitä voi vaaratta lähestyä. Hevoskotkat kaivavat maasta matoja, mutta syävöt myös lintuja ja nisäkkäitä.
Hevoskotka rakentaa pesänsä maahan, ja munii siihen yhden ison ja hauraan munan, joka kuoriutuu vuorokauden kuluttua. Hevoskotkan poika on lentokykyinen viikon kuluttua, mutta kestää kuukausia, ennen kuin se voi seurata emoa pitemmille matkoille.

KEIJU

Keiju on pieni ja sievä vähä-älyinen otus. Velhot käyttävät tai loihtivat keijuja usein koristeiksi, mutta yleensä ne elävät metsissä, ja metsäaukeilla. Keijujen pituus vaihtelee yhden ja viiden tuuman välillä. Niillä on ieni ihmismäinen vartalo, pää ja raajat, mutta myös isot hyönteismäiset siivet, jotka voivat olla värimuodoltaan yksiväriset tai moniväriset tyypistä riippuen.
Keijuilla on heikkoja taikavoimia, joilla ne voivat karkottaa saalistajan kuten Auguurin.
Se on luonteeltaan riidanhaluinen, mutta koska se on ylettömän turhamainen, se muuttuu sävyisäksi aina kun se kutsutaan koristeeksi. Ihmismäisestä ulkomuodostaan Keiju ei osaa puhua.
Se kommunikoi lajitovereiden kanssa siristen .
Keiju munii jopa 50  munaa kerrallaan lehtien alapintaan.
Munasta kuoriutuu kirjasvärinen toukka.
6- 10 päivän ikäisenä toukka kehrää itselleen kotelon, josta se ilmaantuu kuukauden kuluttua täysimuodostuneena siivekkäänä aikuisena.

SIEPPELI

Kulta sieppeli on äärimmäisen harvinainen, suojeltu lintulaji.
Täysin pyöreä, pitkä ja pyöreänokkainen kultasieppeli, jonka silmät kimaltelevat kuin jalokivet, on nopea lentäjä joka osaa vaihtaa lentosuuntaa käsittämättömän vikkelästi ja taidokkaasti, koska sillä on pyörivät siipinivelet.
Kultasieppelin höyheniä ja silmiä pidetään niin suuressa arvossa, että aiemmin velhot olivat vähällä metsästää sen sukupuuttoon. Uhka havaittiin ajoissa, ja laji suojeltiin.
Suurin vaikutus oli sillä, että siirryttiin kultasieppelistä kultasieppiin.
Sieppelin rauhoitusalueita on kautta maailman.

Kentauri
Kentaurilla on ihmismäinen pää, ylävartalo ja kädet.
Ne yhdistyvät hevosenruumiiseen, jonka väritys voi olla moninainen.
Koska kentauri on älykäs ja osaa puhua sitä ei tarkkaan ottaen pitäisi lukea "otukseksi".
Mutta Taikaministeriö on luokitellut sen otukseksi sen omasta toivomuksesta.
Kentauri on metsäasuja.
Kentaurien uskotaan olevan lähtöisin kreikasta, mutta nykyään kentauriyhteisöjä tavataan monin paikoin ympäri Eurooppaa.
Velhoviranomaiset ovat kaikissa kentaurien asuinmaissa osoittaneet niille alueita, joilla jästit eivät häiritse niitä.
Toisaalta kentaurit eivät kovin paljon kaipaa velhojen huolenpitoa, sillä niillä on omat keinonsa piiloutua ihmisiltä.
Kentaurien tavat ovat salaperäisyyden verhoamat.
Nämä olennot suhtautuvat yleensä yhtä epäluuloisesti velhoihin ja jästeihin, eivätkä muutenkaan näytä tekevän kovin suurta eroa välillämme.
Ne elävät laumoissa, joiden koko vaihtelee kymmenestä viiteenkymmeneen yksilöön.
Kentaurien otaksutaan olevan hyvin perehtyneitä taikaparantamiseen, ennustamiseen,jousiammuntaan ja tähtitieteeseen.

Kimeera
Kimeera on harvinainen kreikkalainen hirviö, jolla on leijonan pää vuohen ruumis, ja lohikäärmeen pyrstö.
Tämä pahan sisuinen ja verenhimoinen otus on erittäin vaarallinen.
Tunnemme vain yhden tapauksen, jossa ihminen on onnistunut surmaamaan kimeeran, ja tuolloinkin kyseinen velhoparka uupui taistelussa niin, että putosi pian sen jälkeen siivekkään ratsunsa selästä ja kuoli.
Kimeeran muna on määrätty A-luokan kauppakieltoon.

Kirskuristaja
Tätä sarvekasta vaaleanvihreää vesihenkeä tavataan järvissä kautta Britannian ja Irlannin.
Se syö pikkukaloja ja hyökkäilee niin velhojen kuin jästienkin kimppuun, mutta vedenväen tiedetään kesyttäneen kirskuristajan.
Kirskuristalajja on hyvin pitkät sormet, jotka lujasta puristusvoimastaan huolimatta katkeavat helposti.

Mantikori
Mantikori on erittäin vaarallinen Kreikkalainen otus, jolla on ihmisen pää, leijonan ruumis ja skorppionin pyrstö.
Mantikori on yhtä vaarallinen ja harvinainen kuin kimeera, ja sen kerrotaan hyräilevän hiljaa, kun se ahmii saalistaan. Mantikorin nahka hylkii useimpia tunnettuja loitsuja, ja sen piikki aiheuttaa äkkikuoleman.

Menninkäinen
Menninkäinen on yleinen puutarhatuholainen, jota esiintyy kautta Pohjoisen-Euroopan ja Pohjoisen-Amerikan. Se voi kasvaa jalan mittaiseksi. Sen pää on suhteettoman suuri ja jalat kovat ja luiset. Menninkäiset voidaan karkottaa puutarhasta pyörittämällä niitä ilmassa, niin että niitä alkaa huimata, ja pudottamalla ne sitten aidan yli.
Voidaan myös käyttää issikkaa, joskun moni nykyvelho pitää tätä keinoa turhan raakana.

Merikäärme
Merikäärmeitä tavataan Atlantin valtameressä, Tyynessä valtameressä ja Välimeressä.
Merikäärmeet ovat pelottavan näköisiä, mutta niiden ei tiedetä milloinkaan tappaneen ihmistä,vaikka jästit selostavatkin hysteerisinä niiden julmuutta.
Pituudeltaan satajalkaiseksi kasvavat merikäärmeellä on hevosmainen pää, ja pitkä käärmemäinen ruumis, joka nousee kummuiksi mereen.

Kirjoittaja:Katie Anderson,Luihuinen

Enter content here

Enter content here

Enter supporting content here